Bespreken op vrijdag 18 maart 2016.

Sociale media staat vol met foto’s van maaltijden. De foodselfies vliegen over het internet. Wij trekken het op de volgende clubavond verder dan een foto van een gerecht met je telefoon.

Onze volgende gastspreker is een expert op het gebied van het fotograferen van eten en drinken. De bijbehorende opdracht is om eten te fotograferen op een zo origineel mogelijke manier.

Dat kan door stap voor stap een stilleven te maken van een dampend gerecht, maak een foto die zo in een culinair blad kan of misschien haal je meer inspiratie uit een weggegooid patatje of burger ergens op straat. Paul Lubbers en Marc Kuijer hebben ooit laten zien hoe er beweging in een wijnglas wordt vastgelegd. Allemaal geweldige uitdagingen. De opdracht is een foto te maken met thema “eten” of voedsel als onderwerp en, zoals bekend dit jaar, in de breedste zin van je creativiteit.

Presenteer volgens de volgende regels:

  • Selecteer een foto (maximaal 3, waarvan er 1 uitgebreid wordt besproken);
  • Druk deze af op 20 x 30 cm;
  • Noteer minimaal sluitertijd, diafragma en alle details waarom jouw foto een bepaald effect heeft;
  • Presenteer de foto eventueel in een passe partout.

Inspiratie:

Foto’s van onze eigen fotografen: vbnb Michiel Tersteege, Marc Kuyer en Peter Jongeling

Michiel Tersteege

Pin It on Pinterest