Dit jaar presenteert Foam de Foam Talent tentoonstelling in Amsterdam. De presentatie licht het werk van 20 internationale kunstenaars uit, bestaande uit talloze onderwerpen en technieken.
De werken van de 20 kunstenaars die zijn geselecteerd naar aanleiding van de jaarlijkse Talent Call, die dit jaar met 1.790 inzendingen uit 75 verschillende landen de grootste tot nu toe is, vertegenwoordigen in deze tentoonstelling een overzicht van de huidige ontwikkelingen binnen de fotografie.
Het werk van de nieuwe Foam Talents toont een actuele blik op het zich altijd ontwikkelende medium en onthult diverse trends en tendensen. Zo uiten veel kunstenaars, in deze tijd van wereldwijde onzekerheid, hun zorgen door diverse sociaal-politieke onderwerpen te visualiseren in hun werk. Kwesties als identiteit en representativiteit blijven ook belangrijke thema’s voor een nieuwe generatie fotografen. Naast portfolio’s met een duidelijke esthetische aantrekkingskracht, zag de redactie van Foam Magazine dit jaar veel langetermijnprojecten die met het verstrijken van de tijd diepere betekenis en meer gelaagdheid krijgen. Opvallend is het brede scala aan mediagebruik door de opkomende fotografen, die zich zelden beperken tot alleen de camera.
Het Foam Magazine Talent Issue dient als de tentoonstellingscatalogus en biedt een meer gedetailleerde beschrijving van het werk van de geselecteerde kunstenaars.
Foam Amsterdam, 1 september t/m 12 november 2017.

Pin It on Pinterest