Als we op 21 september weer beginnen, is één ding duidelijk: we hebben allemaal een zomer meegemaakt. Na de vakanties is iedereen altijd uitbundig aan het vertellen over allerlei vakantie-avonturen, kun je op social media foto’s zien van exotische oorden en vele BBQ’s. Het zou een eenvoudige foto-opdracht kunnen zijn.

Maar deze keer keer houden we het juist klein. De opdracht is om een foto (of foto’s, max 3) te laten zien waarin de zomer juist minimalistisch is uitgebeeld: een leeg strand, 1 glas bier op een grote tafel, een klein bloemetje in de achtertuin, een zomer waarin je eenvoudig bent thuisgebleven, vakantie in een hutje op de hei.

Je kunt dus aan de slag met macrofotografie, abstracte fotografie, landschapsfotografie, enz enz. Als de boodschap maar minimalistisch is: klein, eenvoud, leeg. En er moet een herkenbare link met de zomer te zijn. Dus je kunt met deze opdracht alle kanten op. En zo willen we het seizoen ook graag beginnen: een laagdrempelige opdracht.

Op 21 september zijn onderstaande foto’s van Linda Osnabrugge en Leon Lekkerkerker (ex aequo winnaar) en Wijnanda Pijper gekozen.

Pin It on Pinterest