Tijdens Unseen Photo Fair 2017 werd Theo Simpson (1986, UK) door een internationale jury geselecteerd voor het Outset Unseen Exhibition Fund. Zijn solotentoonstelling Part and Whole in Foam is het resultaat.
Het werk van Theo Simpson valt op door een unieke beeldtaal waarin fotografie gecombineerd wordt met andere vormen van materiele expressie zoals sculptuur en site-specific werk. Zijn directe omgeving van Noord-Engeland vormt het vertrekpunt voor zijn conceptuele kunstwerken, waarin hij reflecteert op de relaties tussen ideologieën, economieën, industrieën en landschappen.
Simpson maakt gebruik van materialen, bewerkingsprocessen en technologieën uit het heden en verleden als een manier om tot nieuwe mogelijkheden van betekenis en alternatieve manieren van expressie te komen. Dit combineert hij met archiefmateriaal van verschillende tijden en oorsprong dat hij fanatiek verzamelt, zoals instructiefoto’s uit technische handleidingen en naslagwerken, advertenties, kleurenkaarten, informatiebladen en ander gevonden beeldmateriaal.
In zijn werk creëert Simpson een dialoog tussen heden en verleden, waarin hij persoonlijke en culturele mythes, dromen, verliezen en beloftes die refereren aan het industriële verleden van zijn omgeving heroverweegt en nieuwe dialogen opent. Zijn tentoonstelling Part and Whole toont een selectie van zijn meest recente werk, waaronder een aantal in Foam voor het eerst te zien zullen zijn.
Foam Amsterdam, 19/1/2018 t/m 1/4/2018

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Pin It on Pinterest