Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan één van Nederlands beroemdste fotografen: Erwin Olaf (1959).
De fotograaf die afgelopen jaar nog veel lof oogstte met zijn portretten van de Koninklijke familie wordt dit jaar zestig. Een goed moment voor een groots overzicht. Het Fotomuseum zoomt in op Olafs liefde voor het ambacht en de transitie die hij doormaakte van analoog werkende fotojournalist naar digitale beeldmaker en verhalenverteller. Bovendien brengt hij hier persoonlijk zo’n twintig foto’s bijeen van fotografen die een cruciale inspiratiebron voor hem vormden. Het Gemeentemuseum toont het vrije werk van Olaf vanaf het jaar 2000 tot aan zijn nieuwste series, waaronder de serie die hij maakte in Shanghai én zijn meest recente, nog niet eerder vertoonde serie Palm Springs. Hier toont Olaf zijn fotografie als installaties, in combinatie met film, geluid en sculptuur.
Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag, 16/2/2019 t/m 12/5/2019. Beide tentoonstellingen zijn wegens succes verlengd t/m 16/6/2019.

Pin It on Pinterest