Bespreken op 17 maart

LP’s en CD’s: Wie kent/gebruikt ze nog?

Toen MP3, Spotify en streaming nog onbekend waren, werden er regelmatig ware (vierkante!) kunstwerkjes gemaakt om de muzikale boodschap te versterken. Vooral in de tijden van vinyl werden prachtige LP-hoezen ontworpen die blijk gaven van de creativiteit en identiteit van de artiest en/of band.

Maar gelukkig ook nu, anno 2017, zijn deze hoezen verre van vergeten. Daarom deze creatief/technische opdracht: Maak een foto associatie op de favoriete hoes van jouw favoriete muziek!

Twee mogelijkheden:

  1. Neem de LP of CD hoes als inspiratie en maak deze na op jouw creatieve manier. Hierbij is alles mogelijk (inclusief fotobewerking), zolang het resultaat maar vierkant is.
    Heb je geen LP’s en CD’s meer? Even Googlen en de na te maken hoes is zo gevonden.
  2. Heb je nog wel LP’s en/of CD’s? Dan kun je ook een zogenaamde sleeveface maken. Ook hier geldt: Even Googlen en je ziet wat voor een hype dit is. Op de website van het Instituut voor de Nederlandse taal staat: “Foto van jezelf met een platenhoes, meestal voor je gezicht gehouden, op zo’n manier genomen dat de platenhoes vrij naadloos overgaat in je lichaam”. Dit sleeveface resultaat hoeft uiteraard niet vierkant te zijn.

Gelet op de muzikale context van deze opdracht, zal de bespreking van deze opdracht ook een muzikaal tintje krijgen.

Aanleveren

Het aanleveren van de foto’s doen we deze keer iets anders, omdat we deze opdracht plenair willen bespreken. Lees het onderstaande deze nog aandachtig door:

  • Stuur je foto of foto’s digitaal naar foto@fclr.nl.
  • Als je de originele hoes ook digitaal hebt, stuur deze dan ook mee. Heb je de hoes analoog? Gewoon meebrengen
  • Heb je muziek bij jouw foto’s, stuur dan een mp3-bestand hiervan ook naar foto@fclr.nl. Wil je de originele LP laten horen, dan kan dit ook.
  • Neem ook een afdruk van je foto’s mee. Dit hoeft niet A4 formaat te zijn. We gebruiken dit aan het einde bij het stemmen

Gekozen foto’s

De foto’s zijn van Paul en Tineke.

Pin It on Pinterest