Op de clubavond van vrijdag 21 november is het programma gepresenteerd voor het FCLR Weekend 2015 dat we willen houden van vrijdag 10 april t/m maandag 13 april. We hebben de presentatie ook op YouTube gezet, zodat je deze nog een keer kan bekijken. Het enthousiaste team bestaande uit Frits, Rianne, Willem en Fred halen alles uit de kast om het weekend der weekenden te organiseren. De locatie voor dit weekend is dit jaar Mechelen in Zuid-Limburg. Wij hebben in De Elset een geweldig mooie groepsaccommodatie gevonden, waar wij elke dag kunnen ontwaken met een zeer fraai uitzicht over het fotogenieke Geuldal. Mechelen en omgeving biedt heel veel wandel-, fiets- en mountainbike routes. In de nabijheid van onze accommodatie ligt het plaatsje Gulpen en de stad Aken in Duitsland. Maar ook een bierbrouwerij zoals Grain D’orge in Hombourg, de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Enzovoort, enzovoort. Je kan dus echt alle kanten op.

Margraten

Ook inhoudelijk wordt dit weekend echt genieten voor alle enthousiaste fotografen, die we in onze club hebben. Op alle gebieden hebben we flink uitgepakt, zodat er ruimte is voor gezelligheid, lekker eten/drinken, natuur, fotograferen en fotografie verdieping. Daarom hebben wij er dit jaar weer voor gekozen om vier volle dagen te gaan met elke dag een leuk programma. Voel je niet verplicht ergens aan deel te nemen of om alle dagen te blijven, zoals altijd is ons motto ook dit keer: Vrijheid Blijheid.

 

Wat gaan we doen?

We hebben het volgende voorlopige programma in de aanbieding:

Op vrijdagochtend vertrekken we vanuit De Meern, richting Zuid-Limburg, waar we onderweg een uitdagende fotolocatie bezoeken, waarna rond de klok van vier aankomen bij onze accommodatie.

Zaterdag wordt een dag met een vrije invulling. Traditiegetrouw begint rond 18:00 uur de BBQ met het schitterende uitzicht op het Geuldal. ’s Avonds gaan we bij café ’t Pintje op een kwartiertje lopen van de accommodatie een pubquiz houden. De eerste strikvragen vragen zijn al bedacht!

Op zondagochtend komt een geweldige fotograaf een lezing geven. Fotograaf John Lambrichts heeft o.a. een masterclass “verhalende fotografie” geleid, waarvan de geslaagde talenten gaan exposeren in Centre Céramique in Maastricht van 2 december tot 1 maart.

John wil bij ons een lezing geven over dit onderwerp en ons inspireren om na te gaan denken wat je vast wilt leggen als fotograaf. Quote: “Mijn verhaal is er dan ook eerder een om verder over na te denken, om er in een later stadium iets mee te doen. Fotograferen is stukken makkelijker geworden sinds het aanbod van steeds betere digitale camera’s. Printen doen al heel veel fotografen niet meer zelf, terwijl dit een essentieel deel van het vak is. In de amateur-wereld gaat het veelal om losse flodders, zelden om een zowel inhoudelijke als technisch/vormtechnische coherente serie die een interessant verhaal verteld.”. Een pittig statement wat je aan het denken zet en dat is waar de lezing om draait. De foto op de poster van de expositie spreekt wat dat betreft ook boekdelen. Ook John’s eigen werk zal aan bod komen in de lezing. Hij heeft jarenlang via de fotobond van fotoclub naar fotoclub gereisd met zijn werk, dus dat beloofd een zeer boeiende lezing te worden. Na de lezing is er weer gelegenheid om zelf op stap te gaan.

john-lambrichts

Op maandag gaan wij naar een leuke uitdagende fotolocatie. Op een oud rangeerterrein staan diverse fotogenieke oude treinen en wagons. Dit is overigens niet de locatie waar wij 4 jaar eerder zijn geweest, maar wel vlakbij. Voor de lunch is nog een leuke betaalbare Brasserie gevonden, zodat wij met een goed gevulde buik huiswaarts kunnen.

 

Wat gaat dit allemaal kosten?

Voor het bedrag van €99,- ben je het hele weekend onder de pannen, ongeacht het aantal dagen dat je blijft.

Dit is inclusief 3 overnachtingen in De Elset, 3x ontbijt, 3x avondeten, hapjes en drankjes in de accommodatie. Niet inbegrepen is de lunch, drankjes op de terrasjes of in de kroegjes. Het staat je uiteraard vrij om tijdens het ontbijt een paar boterhammen voor jezelf te smeren en mee te nemen voor de lunch. Thee, koffie, fris, bier en wijn zullen aanwezig zijn in de accommodatie. Wij vinden het wel leuk als je zelf een extra lekkere fles wijn of sterke drank meeneemt om te delen.

 

Hoe kan je je opgeven?

Door een email te sturen naar weekend@fclr.nl en de volgende vragen te beantwoorden:

  • Naam?
  • Eigen auto?
  • Plaats voor aantal passagiers?
  • Dieetwensen?
  • Ik blijft tot zaterdag / zondag / maandag

Opgeven kan tot 31 januari! De tijd erna hebben wij nodig om de diverse partijen vast te leggen.

 

Kom jij ook? Wij hebben er in ieder geval zin in!

Rianne, Willem, Frits en Fred

Pin It on Pinterest