Beste fotovrienden,

Het is een goede gewoonte om tijdens de FCLR zomerstop een activiteit te organiseren en dit jaar valt deze op 30 augustus. We gaan wandelen naar Pont Mechaux in Driebergen.

Na een autorit van ca. 30 minuten komen wij aan bij het grand café van de Bergse Bossen in Driebergen. Na een kopje koffie vertrekken we wij voor deze fotogenieke wandeling richting de sprengen. Sprengen zijn waterlopen die meestal gegraven zijn en zorgen voor verspreiding van het water. Ook werden ze als drinkwater gebruikt. Hierna wandelen we over het terrein van het groot Seminarie. Hier woonden ooit meer dan 100 studenten en professoren. We wandelen langs de muur die het seminarie terrein met de rest van de bevolking scheidt. Een opmerkelijk feit uit deze tijd is dat jonge seminaristen, die al met 14 jaar op het terrein kwamen wonen, slechts in drietallen over het terrein mochten lopen. Ook op het terrein is een zgn. folly te vinden in de vorm van de Lourdes grot waar de seminaristen konden bidden en bij Maria hun hart uit konden storten.

Vervolgens wandelen we door de heidetuin. Deze is in 1953 na de storm aangelegd en heeft een grote variëteit aan heideplanten rododendrons en heeft een internationale bekendheid. Dwars door de heidetuin loopt een spreng. Er zijn zoveel soorten heide en rododendrons aanwezig dat er altijd bloeiende platen te fotograferen zijn. Hierna lopen we via de bosweide waar veel grote en kleine dieren vertoeven naar Pont Mechaux. Ook bekend als duivelsberg, maar bij de plaatselijke bevolking beter bekend als Zwitserse brug. Deze brug is hier gemaakt, omdat Driebergen associaties opriep vanwege de gezonde lucht. Hierdoor verrezen er veel bouwwerken in Zwitserse stijl en veel pensions voor herstellenden.

Na nog een stukje lopen zijn we weer terug bij de Bergse Bossen waar we op het terras nog wat na kunnen praten en genieten van een beloning in de vorm van een drankje.

Vertrek om 10.00 uur vanaf Starbucks De Meern. Vooraf opgeven is niet nodig.

Pin It on Pinterest