Eind maart is de inschrijving gestart van de Fotowedstrijd ‘Genieten van de vestingsteden’ van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie. De eerste inzendingen zijn inmiddels bij ons binnen gekomen. Er is nog tot 30 september 2019 de tijd om ook mee te doen! Stuur uw foto’s (maximaal 3) in naar: contact@ohwl.nl
De opdracht is: breng in beeld hoe inwoners en bezoekers genieten van de vestingsteden. Door te wandelen of te fietsen langs vestingwerken, door te recreëren op de plantsoenen van een oud bolwerk of door te varen langs de singels. Of gewoon door een ijsje te eten op het terras, tegen de achtergrond van een arsenaal of kazerne. Op de foto moet dus niet alleen een vestingwerk te zien zijn, maar ook mensen die hiervan genieten. Trek er op uit en fotografeer iets imposants als de Grote Zeesluis bij Muiden of de wallen van Naarden, of kleine details, een wandelaar langs de singel van Woerden of Oudewater.
Alle foto’s moeten zijn genomen in de vestingsteden en versterkte steden van de Oude Hollandse Waterlinie. En denk aan de privacywetgeving; op de foto’s mogen uitsluitend personen staan die hiervoor toestemming hebben gegeven!
Reglement
+ Het thema van de fotowedstrijd is ‘Genieten van de vestingsteden’
+ Mensen van alle leeftijden mogen meedoen (zowel beroeps- als amateurfotografen)
+ Inzendingen dienen uiterlijk 30 september 2019 binnen te zijn
+ Foto’s mogen niet ouder zijn dan twee jaar
+ Maximaal 3 foto’s per deelnemer
+ Digitale foto’s moeten minimaal 1,5 MB zijn
+ Zowel kleur als zwart/wit inzendingen zijn toegestaan
+ De inzender dient de maker van de foto te zijn en is woonachtig in Nederland
+ Geen extreem Photoshop gemanipuleerde inzendingen
+ De foto dient vergezeld te gaan van een korte toelichting op welke locatie de foto is genomen
+ Inzenders geven de Stichting Oude Hollandse Waterlinie toestemming de foto’s voor publicatie(s) te gebruiken
+ De Stichting Oude Hollandse Waterlinie beslist bij discrepanties en verschil van mening
Jurering De foto’s worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Inzendingen worden grotendeels beoordeeld op creativiteit en minder op technische kwaliteit. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaars krijgen uiterlijk 15 oktober 2019 bericht. Mocht een winnaar onbereikbaar zijn voor bovengenoemde datum dan heeft de jury het recht een andere foto te selecteren. Er zijn drie prijzen: 1. waardebon van € 250, 2. Waardebon van € 100 en 3. Waardebon van € 50.

Vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie
In de Oude Hollandse Waterlinie liggen elf vestingsteden: Muiden, Naarden, Weesp, Nieuwersluis, Gouda, Woerden, Oudewater, Schoonhoven, Nieuwpoort, Gorinchem en Woudrichem. Daarnaast zijn er een aantal ommuurde en versterkte stadjes als Montfoort, Vianen, Leerdam, Heukelum en Asperen, die ook een rol speelden in de waterlinie maar geen vestingwallen hadden. Dit geldt ook voor Gouda: wel een ommuurde stad, maar zonder vestingwerken.

Pin It on Pinterest