Welkom bij FotoClub Leidsche Rijn

FCLR is een club voor iedereen die van fotograferen houdt of beter wil leren fotograferen. Wij zijn een actieve vereniging en proberen zowel meer ervaren als startende fotografen te stimuleren om zichzelf te ontwikkelen. Wij organiseren clubavonden, verdiepingsavonden met foto-lezingen, workshops, uitstapjes en themagroepen. De fysieke clubavonden zijn ongeveer elke vier weken en worden gehouden op vrijdagavond in De Schalm, Oranjelaan 10 De Meern. De clubavonden beginnen om 19.00 uur. Daarnaast zijn er online avonden met expertsessies, fotobesprekingen en leuke fotobewerking-challenges. Een overzicht van alle activiteiten vind je in de online kalender.

We hebben weer plaats voor nieuwe leden!
Ons seizoen start op 1 september. Meld je daarom snel aan, dan kun je direct meedoen aan de activiteiten. Eerst een keer kijken op onze fysieke of online bijeenkomsten mag ook. 
Je bent van harte welkom om een clubavond bij te wonen. Neem gerust contact met ons op via info@fclr.nl of via het contactformulier.

Clubavonden
Op de clubavonden bespreken wij foto-opdrachten. Het zijn gevarieerde opdrachten, waarin zowel techniek als creativiteit tot uiting komen. Met de feedback kan je jezelf verbeteren. Je bent niet verplicht om een foto-opdracht te doen. Je kan ook foto’s meenemen voor de ‘Open tafel’; een vrije tafel waarop je je werk kan tonen en bespreken. Naast de gewone clubavonden, organiseren wij ook meerdere verdiepingsavonden per jaar. Tijdens deze avonden nodigen wij een gastspreker uit, die gespecialiseerd is in één bepaald onderwerp en zijn/haar kijk geeft op fotografie.

Uitstapjes
Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd en gaan wij er gezamenlijk op uit om te fotograferen of een museum te bezoeken. Eén keer per jaar gaan wij een weekend weg om te fotograferen. Daarnaast worden ook individueel uitstapjes georganiseerd door leden, waarbij men samen gaat fotograferen.

Themagroepen
Binnen de club komen leden met eenzelfde interesse samen in een themagroep. Daarbij valt te denken aan architectuur, landschap, portret, straatfotografie, macro of urbex. Per jaar wordt gekeken aan welke themagroepen er behoefte is.

Fotovragencafé
Voorafgaand aan de clubavond hebben we een fotovragencafé. Hier worden onderwerpen behandeld waar vanuit de leden zelf behoefte aan is. Een lid met veel kennis van het onderwerp beantwoordt de vragen en laat de uitvoering zien, bijvoorbeeld over fotobewerking.

Pin It on Pinterest