Welkom bij FotoClub Leidsche Rijn

FCLR is een club voor iedereen die van fotograferen houdt of beter wil leren fotograferen. Wij zijn een actieve vereniging en proberen zowel meer ervaren als startende fotografen te stimuleren om zichzelf te verbeteren. Wij organiseren clubavonden, verdiepingsavonden, workshops, uitstapjes en themagroepen. De clubavonden zijn ongeveer elke drie weken en worden gehouden op vrijdagavond in De Schalm, Oranjelaan 10 De Meern. De clubavonden beginnen om 20.00 uur.

Als je een keer kennis wilt maken met onze vereniging en haar leden, dan ben je van harte welkom om een clubavond bij te wonen. Neem dan gerust even contact met ons op via info@fclr.nl of via het contactformulier.

Clubavonden
Op de clubavonden bespreken wij foto-opdrachten. Het zijn gevarieerde opdrachten, waarin zowel techniek als creativiteit tot uiting komen. Met de feedback kan je jezelf verbeteren. Je bent niet verplicht om een foto-opdracht te doen. Je kan ook foto’s meenemen voor de ‘Open tafel’; een vrije tafel waarop je je werk kan tonen en bespreken. Naast de gewone clubavonden, organiseren wij ook meerdere verdiepingsavonden per jaar. Tijdens deze avonden nodigen wij een gastspreker uit, die gespecialiseerd is in één bepaald onderwerp en zijn/haar kijk geeft op fotografie.

Uitstapjes
Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd en gaan wij er gezamenlijk op uit om te fotograferen of een museum te bezoeken. Aan het eind van het seizoen gaan wij een lang weekend weg om te fotograferen. Daarnaast worden ook individueel uitstapjes georganiseerd door leden, waarbij men samen gaat fotograferen.

Themagroepen
Binnen de club komen leden met eenzelfde interesse samen in een themagroep. Daarbij valt te denken aan architectuur, landschap, portret, straatfotografie, macro of urbex. Per jaar wordt gekeken aan welke themagroepen er behoefte is.

Pin It on Pinterest