16 februari heeft Teo Krijgsman een interessante presentatie gegeven over architectuur en daar is deze opdracht aan verbonden.

In deze opdracht kun je al je creativiteit kwijt in exterieur én interieur.

Moeilijkste aan deze opdracht is om een locatie te vinden dat op het tijdstip dat jij er bent de goede lichtomstandigheden biedt. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.architectuurgids.nl en je staat versteld wat er alleen al in Nederland te vinden is. En je kunt bijvoorbeeld http://suncalc.net gebruiken om te bepalen hoe de zonnestand bij jouw locatie op een bepaalde datum/tijd is.

Vervolgens bepaal je wat jij belangrijk vindt: Gaat het puur om het herkenbaar in kaart brengen van het gebouw als “product”? Of gaat het je meer om de sfeer dat het gebouw uitstraalt? Of wil je focus leggen op hoe het gebouwd is met bepaalde materialen? Gaat het om het lijnenspel en/of patronen en hoe komt dit het beste tot zijn recht? Staat het gebouw los van zijn omgeving of staat het juist in een bepaalde context? En vergeet de mens niet: De aan- of afwezigheid van mensen is vaak bepalend voor een foto, inclusief het aanbrengen van de menselijke maat.

Voor interieur geldt veel van hetzelfde, behalve dat een lichtsterke groothoeklens vaak toch wel erg handig is. Leuke tip: Breng via een voldoende lange sluitertijd een “bewogen” mens in beeld.

Op 6 april zijn onderstaande foto’s van Linda Osnabrugge (winnaar), Peter Jongeling en Esther Hardenberg.

Pin It on Pinterest