Jaap Scheeren wint de eerste editie van de Somfy Photography Award, georganiseerd door bedrijf ‘Somfy’. Tien genomineerde fotografen presenteerde vandaag voor het eerst hun werken in het thema ‘My Space, My Place’. “Elk mens neemt een bepaalde ruimte in. Fysiek, met het eigen lichaam, maar ook psychisch en emotioneel heeft elk individu invloed op zijn directe omgeving. Dat is het best zichtbaar in de ruimte die van jou is, je eigen huis, je eigen plekje”, aldus de organisatie. Iedere fotograaf ging met dit thema aan de haal en liet op een andere manier zien wat hun plekje is en wat hen als kunstenaar eigen maakt.
“Met ‘In Memoriam’ roept Scheeren met één beeld veel vragen op over het leven, de dood en een nieuw begin”, vindt de jury. “Thomas Kuijpers durft met rehab ook een heel persoonlijk verhaal te vertellen. Dapper en natuurlijk heel actueel”, zegt Frits Gierstberg, curator van het Nederlands fotomuseum en hoofd van de vakjury.
De expositie is nog tot 28 januari te zien op de eerste verdieping van de centrale hal van Utrecht Centraal en is voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-treinreizigers.

Pin It on Pinterest