De tentoonstelling ‘Joint Memory: Photographic Fragments’ is een verzameling van werken waarin wordt uitgediept hoe collectieve herinneringen aan historische gebeurtenissen gevormd zijn door middel van fotografie, van de tweede helft van de twintigste eeuw tot heden. De ‘geheugencollectieven’ variëren van families tot naties en van offline tot online. De tentoonstelling laat projecten zien die ingaan op verdrongen aspecten van de hedendaagse geschiedenis, maar geeft ook een toelichting op fotografische voorstellingen van relevante gebeurtenissen die circuleren in het publieke domein – familiealbums, massamedia, sociale netwerken en archieven.

Op de tentoonstelling zijn werken te zien van internationale kunstenaars als onder andere: Parisa Aminolahi (IR, werkzaam in NL), Ana Paula Estrada (MX, werkzaam in AU), Florian Göttke (DE, werkzaam in NL), Délio Jasse (AO, werkzaam in IT), Anastasia Mityukova (RU/CH, werkzaam in NL), Lorie Novak (US), Jan Rosseel (BE), Stefanos Tsivopoulos (GR, werkzaam in US en NL), Max Pinckers (BE) & Sam Weerdmeester (BE).

Met steun van het Mondriaanfonds, KF Hein Fonds, het BankGiroLoterij Fonds – Stichting Doen, Fentener van Vlissingen en het Pictoright Fonds. ‘Joint Memory: Photographic Fragments’ is te zien van 14 november 2019 tot 23 februari 2020.

Pin It on Pinterest