Bespreking op 19 mei

Staal, glas, beton, strakke lijnen, rare vormen, groots of detail, gloednieuw of heel oud… Moderne kantoorgebouwen, historische panden of installaties van vroeger tijden. Bouwwerken in dorpen en steden bieden legio mogelijkheden voor de architectuurfotograaf, die op zoek is naar abstracte of een mooi lijnenspel.

Architectuurfotografie biedt je de mogelijkheid om te experimenteren met compositie, alle elementen van belichting, perspectief, framing, balans, symmetrie, lijnenspel, etc. komen er in terug. Je hoeft niet op pad naar exotische oorden, elke stad heeft zijn eigen stijl aan oude en nieuwe architectuur. In het geval van de binnenstad van Utrecht veel mogelijkheden voor romantische afbeeldingen van historische grachtenpanden bij verlichte kanalen en oude kerken, in het geval van Leidsche Rijn of Papendorp veel mogelijkheden voor moderne architectuur en herhaling van vormen. Ook het industrieel erfgoed in het Ruhrgebied biedt een scala een interessante lijnen, patronen of details.

Dus pak je camera, trek erop uit en laat jouw interpretatie van moderne, oude of industrieel architectuur zien. Kies zelf of je gaat voor een totaalplaatje of detail, groothoek of juist close-up.

Tips

Inspiratie

 


De gekozen foto’s van de avond zijn van Leon en Hetwich (ex aequo winnaar) en Herman

Pin It on Pinterest