De zomer komt er aan; de vakanties staan voor de deur. Voor sommigen het moment om de camera uit het stof te halen voor anderen deze een lekkere schoonmaakbeurt te geven. De fotoclub gaat weer op pad, het eerste uitje van dit seizoen en wel op zondag 30 augustus om 9.00 uur verzamelen bij Starbucks De Meern om te vertrekken naar Arnhem.

Wij bezoeken het openluchtmuseum. Misschien ben je er wel eens lang geleden op schoolreisje geweest, maar het openluchtmuseum heeft de laatste jaren flink aan de weg getimmerd, mede dankzij verschillende fondsen. De geschiedenis wordt getoond vanaf de jaren 80. Een unieke locatie om te fotograferen, details van de vele huisjes en fabrieken, interieurs, natuur, vervoersmiddelen en gebruiksvoorwerpen. Er rijdt een tram over het terrein, zodat grotere afstanden eenvoudig overbrugt kunnen worden.

Enkele voorbeelden van de laatste aanwinsten, een vakantiehuisje uit de jaren 60, consultatiebureau uit de jaren 50, een stacaravan uit de jaren 60, een woonboerderij uit de jaren 80, Molukse barak en een chineesrestaurant uit de jaren 50.

De toegangsprijs is €16,00 en met een museumjaarkaart gratis. Parkeerkosten zijn €6,00 maar het is ook mogelijk gratis in de buurt te parkeren.

Neem mee camera, eventueel extra lenzen, eventueel flits.

Pin It on Pinterest