bespreken op 27 januari

Wikipedia: “De winter is een van de vier seizoenen in de gematigde en polaire streken. Het afwisselen van de winter met de andere seizoenen wordt veroorzaakt door de schuine stand van de aardas. In de winter staat op het noordelijk halfrond de aardas van de zon af en in de zomer juist naar de zon toe. Op het zuidelijk halfrond is dit omgekeerd, zodat de winter zich daar juist afspeelt tijdens de zomer van het noordelijk halfrond. Het meest kenmerkend aan de winter is hierdoor, behalve de in vergelijking met andere seizoenen lage temperaturen, de korte dagduur.”

Tot zover de formele omschrijving van ‘winter’. Maar waar denk jij aan bij het woord ‘winter’? Iedereen heeft een andere associatie bij de winter: Besneeuwde landschapen, de rijp in de natuur, naar de wintersport of het afzien in het verkeer als het een beetje heeft gesneeuwd. Maar wellicht is winter voor jou juist binnen blijven bij de open haard, de feestdagen vieren met familie en vrienden of de traditionele nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Kortom, maak een foto, die jouw wintergevoel het beste weergeeft en probeer de kijker mee te nemen in jouw wintergevoel.

Inspiratie

Foto’s
Bij deze opdracht zijn de foto’s van Tineke, Jody, Linda en Leon uitgekozen.

Pin It on Pinterest