Bespreken op vrijdag 16 september

De essentie van vakantie is… rust krijgen in je hoofd… tijd nemen voor dingen waar je anders niet aan toekomt… nieuwe dingen ontdekken… De FCLR zomeropdracht gaat verder dan de mooiste vakantiefoto. We beoordelen volgens de essentie van diverse opdrachten van het afgelopen jaar.

Essentie van gevoel:
wanneer je de essentie van vakantie wilt uitleggen, dan kom je tot uitdrukkingen als: “uitwaaien, ontspannen, tijd voor jezelf, geen verplichtingen, loslaten, genieten, rust en ruimte”. Dit gevoel moet terug te halen zijn uit je foto.

Essentie van techniek:
hoe ga je om met het uitlichten tijdens tegenlicht, hoe krijg je diepte in je foto? Gebruik je tele effecten (achtergrond dichtbij of veraf, scherpte en onscherpte), beheersing van compositietechniek moet herkenbaar zijn in je foto.

Essentie van visueel aantrekkelijk:
jouw vakantiefoto gaat verder dan het vakantiekiekje. De foto zou niet misstaan in een brochure over jouw vakantiebestemming.

Het gaat deze opdracht niet om de mooiste vakantiefoto, maar om de foto die er in is geslaagd om de drie selectiecriteria zo goed mogelijk weer te geven. De meest exotische foto hoeft niet beter te zijn, dan de foto vanaf je balkon thuis.

Gekozen foto’s


Pin It on Pinterest