Opdracht: "De Solitaire Boom"

24 mei 2024

In deze opdracht willen we ons concentreren op het vastleggen van de kracht, schoonheid en karakter van een individuele boom die op zichzelf staat in zijn omgeving. Of het nu een imposante eik is die trots staat in een open veld, een slanke berk die langs een schilderachtig pad buigt, of een statige dennenboom die de rand van een bos markeert, elke boom heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

Door deze opdracht hopen we niet alleen de technische aspecten van fotografie te verkennen, zoals compositie, belichting en scherpstelling, maar ook om een dieper begrip te krijgen van de relatie tussen mens en natuur, en hoe een enkele boom een symbool kan worden van kracht, veerkracht en schoonheid.

Dus laat je creativiteit de vrije loop en ga op pad om de perfecte solitaire boom vast te leggen. We moedigen jullie aan om te experimenteren met verschillende perspectieven, lichtomstandigheden en composities, en om je eigen unieke visie vast te leggen op dit tijdloze onderwerp.

We kijken ernaar uit om jullie prachtige beelden te zien en om te horen over jullie ervaringen tijdens het fotograferen van deze bijzondere bomen.

Voorbeeld foto's

Doel: Verken de schoonheid en de kracht van een individuele boom in zijn omgeving.

Beschrijving:
1. Kies een losstaande boom als je onderwerp. Dit kan een boom zijn die alleen staat in een open veld, aan de rand van een bos, langs een pad, of ergens anders waar hij opvalt.
2. Verken verschillende composities. Experimenteer met verschillende hoeken en perspectieven om de boom op een interessante manier vast te leggen.
3. Let op het licht. Probeer te fotograferen tijdens verschillende momenten van de dag om te spelen met licht en schaduw. Vroeg in de ochtend en laat in de middag kunnen bijzonder mooie lichtomstandigheden bieden.
4. Let op details. Naast het vastleggen van de hele boom, focus ook op interessante details zoals de textuur van de schors, de vorm van de bladeren of eventuele vogels of dieren die de boom bewonen.
5. Experimenteer met de omgeving. Denk na over hoe de omgeving de boom kan versterken als onderdeel van het verhaal. Probeer de boom te fotograferen tegen verschillende achtergronden of probeer elementen van de omgeving op te nemen om een context te bieden.

Deel dit Bericht met Andere

Eerst volgende Activiteiten

Er op Uit

 • NDSM Werf Amsterdam

  19 November 2023

  Het NDSM-terrein in Amsterdam, voorheen Europa’s grootste scheepswerf, tegenwoordig een plek waar rauw industrieterrein moderne architectuur ontmoet.
  Read more

Foto Opdracht

 • De Solitaire Boom

  24 mei 2024

  Concentreer je op het vastleggen van de kracht, schoonheid en karakter van een individuele boom die op zichzelf staat in zijn omgeving.
  Read more

Verdiepingsavond

 • Lezing van Tom Meerman

  15 Maart 2024

  Tom Meerman neemt ons mee met een presentatie over het 'Analyseren van foto's' en leer je in een paar heldere stappen fotografie te analyseren
  Read more