De Solitaire Boom

Datum: 24 mei 2024

FCLR Foto Opdrachten

Op de clubavonden bespreken wij foto-opdrachten. Het zijn gevarieerde opdrachten, waarin zowel techniek als creativiteit tot uiting komen. Met de feedback kan je jezelf verbeteren. Je bent niet verplicht om een foto-opdracht te doen. Je kan ook foto’s meenemen voor de ‘Open tafel’; een vrije tafel waarop je je werk kan tonen en bespreken. 

De Solitaire Boom

24 mei 2024
Concentreer je op het vastleggen van de kracht, schoonheid en karakter van een individuele boom die op zichzelf staat in zijn omgeving.
Lees meer

Sportfotografie

3 mei 2024
Probeer een krachtige beelden te maken die de essentie van de sport overbrengen, of het nu gaat om individuele prestaties, teamwork, competitie.
Lees meer

Het thuisgevoel

11 April 2024
Deze lange termijnopdracht is geïnspireerd op project “HOME” uit 2018 waarin een zestiental Magnum fotografen de vrije hand kregen om hun “ Thuis” fotografisch uit te beelden.
Lees meer

Portret Fotografie

23 Februari 2024
Maak een sfeervol portret. Een portret dat een verhaal vertelt, de karakteristiek van de geporteerde laat zien. Probeer het portret ‘levendig’ te maken.
Lees meer

Food Fotografie

5 Januari 2024
Maak een food-foto, waarin je de kijker uitnodigt om mee te tafelen. Zorg ervoor dat we niet alleen zin krijgen in het gerecht, maar ook een een gezellige sfeer.
Lees meer

Dubbelopname

15 December 2023
Maak een sprekende foto, (de foto vertelt het verhaal) naar keuze waarbij je gebruik maakt van een dubbele opname en het thema is vrij te bepalen.
Lees meer

Kleur in de avond/nacht

24 November 2023
Wij gaan richting herfst. En dat betekent dat de avonden en nachten weer kleurrijk zijn. Maar ook de Utrechtse nachten zijn niet alleen lang, maar ook kleurrijk
Lees meer

Camera Movement

5 oktober 2023
Waar we normaal gesproken focussen op een scherpe foto, gaan we voor deze opdracht creatief aan de slag. Door opzettelijk je camera te bewegen.
Lees meer

De kleur van jouw zomer

15 September 2023
Maak een foto van een kleurrijk onderwerp, een foto van een onderwerp wat typisch iets van jouw zomer zodat we het nieuwe seizoen vrolijk kunnen beginnen.
Lees meer

Stilte

2 Juni 2023
Fotografeer de stilte. Bedenk eerst goed wat stilte voor jou betekent. Stilte is een abstract begrip waar iedereen andere gedachten en beelden bij heeft.
Lees meer

Verhalende Foto

11 Mei 2023
De kracht van communiceren komt mede tot uiting in verhalen vertellen. Een verhaal is ‘een weergave van een gebeurtenis of een reeks gebeurtenissen
Lees meer

Flitsfoto

21 April 2023
Maak een foto, ongeacht welke thema, met gebruik van een of meer flitsers. Gebruik van de kennis die je hebt opgedaan bij de presentatie van het flitshuis.
Lees meer

Stilleven

31 Maart 2023
Maak een stilleven met minimaal 3 objecten en een interessante onder- en achtergrond. De objecten moeten op een of andere manier een samenhang hebben.
Lees meer

Geometrie

9 Maart 2023
Geometrische vormen zijn alle vormen, die je met behulp van passer en liniaal kunt construeren, zoals het vierkant (de rechthoek), de driehoek en de cirkel.
Lees meer

Van Binnen naar Buiten

27 Januari 2023
Maak een foto vanuit een interieur naar buiten door een raam, een deur, of iets anders wat er toe bijdraagt dat je een foto van binnen naar buiten krijgt.
Lees meer

In de Stijl van

8 December 2022
Maak 1 tot maximaal 3 foto’s in de stijl van één van jouw fotografische ‘helden’. Kies daarbij één fotograaf die bij jouw thema’s past.
Lees meer

Jij?, ja, jij!

21 Oktober 2022
Een zelfportret, een typische ‘JIJ’ foto en Stilleven of flatlay. Deze opdracht bestaat uit 2 of 3 foto's die iets zeggen over jou.
Lees meer

Zomer 2022 – de serie

Juli / Augustus 2020
Maak een serie en leg deze momenten vast zodat iedereen er van mee kan genieten, en maak tegelijk een mooie herinnering.
Lees meer