Dubbelopname

Datum: 15 December 2023

FCLR Foto Opdrachten

Op de clubavonden bespreken wij foto-opdrachten. Het zijn gevarieerde opdrachten, waarin zowel techniek als creativiteit tot uiting komen. Met de feedback kan je jezelf verbeteren. Je bent niet verplicht om een foto-opdracht te doen. Je kan ook foto’s meenemen voor de ‘Open tafel’; een vrije tafel waarop je je werk kan tonen en bespreken. 

Het thuisgevoel

11 April 2024
Deze lange termijnopdracht is geïnspireerd op project “HOME” uit 2018 waarin een zestiental Magnum fotografen de vrije hand kregen om hun “ Thuis” fotografisch uit te beelden.
Lees meer

Dubbelopname

15 December 2023
Maak een sprekende foto, (de foto vertelt het verhaal) naar keuze waarbij je gebruik maakt van een dubbele opname en het thema is vrij te bepalen.
Lees meer

Kleur in de avond/nacht

24 November 2023
Wij gaan richting herfst. En dat betekent dat de avonden en nachten weer kleurrijk zijn. Maar ook de Utrechtse nachten zijn niet alleen lang, maar ook kleurrijk
Lees meer

Camera Movement

5 oktober 2023
Waar we normaal gesproken focussen op een scherpe foto, gaan we voor deze opdracht creatief aan de slag. Door opzettelijk je camera te bewegen.
Lees meer

De kleur van jouw zomer

15 September 2023
Maak een foto van een kleurrijk onderwerp, een foto van een onderwerp wat typisch iets van jouw zomer zodat we het nieuwe seizoen vrolijk kunnen beginnen.
Lees meer

Stilte

2 Juni 2023
Fotografeer de stilte. Bedenk eerst goed wat stilte voor jou betekent. Stilte is een abstract begrip waar iedereen andere gedachten en beelden bij heeft.
Lees meer

Verhalende Foto

11 Mei 2023
De kracht van communiceren komt mede tot uiting in verhalen vertellen. Een verhaal is ‘een weergave van een gebeurtenis of een reeks gebeurtenissen
Lees meer

Flitsfoto

21 April 2023
Maak een foto, ongeacht welke thema, met gebruik van een of meer flitsers. Gebruik van de kennis die je hebt opgedaan bij de presentatie van het flitshuis.
Lees meer

Stilleven

31 Maart 2023
Maak een stilleven met minimaal 3 objecten en een interessante onder- en achtergrond. De objecten moeten op een of andere manier een samenhang hebben.
Lees meer