Camera Movement

Datum: 5 oktober 2023

FCLR Foto Opdrachten

Op de clubavonden bespreken wij foto-opdrachten. Het zijn gevarieerde opdrachten, waarin zowel techniek als creativiteit tot uiting komen. Met de feedback kan je jezelf verbeteren. Je bent niet verplicht om een foto-opdracht te doen. Je kan ook foto’s meenemen voor de ‘Open tafel’; een vrije tafel waarop je je werk kan tonen en bespreken. 

Camera Movement

5 oktober 2023
Waar we normaal gesproken focussen op een scherpe foto, gaan we voor deze opdracht creatief aan de slag. Door opzettelijk je camera te bewegen.
Lees meer

De kleur van jouw zomer

15 September 2023
Maak een foto van een kleurrijk onderwerp, een foto van een onderwerp wat typisch iets van jouw zomer zodat we het nieuwe seizoen vrolijk kunnen beginnen.
Lees meer

Stilte

2 Juni 2023
Fotografeer de stilte. Bedenk eerst goed wat stilte voor jou betekent. Stilte is een abstract begrip waar iedereen andere gedachten en beelden bij heeft.
Lees meer

Verhalende Foto

11 Mei 2023
De kracht van communiceren komt mede tot uiting in verhalen vertellen. Een verhaal is ‘een weergave van een gebeurtenis of een reeks gebeurtenissen
Lees meer

Flitsfoto

21 April 2023
Maak een foto, ongeacht welke thema, met gebruik van een of meer flitsers. Gebruik van de kennis die je hebt opgedaan bij de presentatie van het flitshuis.
Lees meer

Stilleven

31 Maart 2023
Maak een stilleven met minimaal 3 objecten en een interessante onder- en achtergrond. De objecten moeten op een of andere manier een samenhang hebben.
Lees meer

Geometrie

9 Maart 2023
Geometrische vormen zijn alle vormen, die je met behulp van passer en liniaal kunt construeren, zoals het vierkant (de rechthoek), de driehoek en de cirkel.
Lees meer

Van Binnen naar Buiten

27 Januari 2023
Maak een foto vanuit een interieur naar buiten door een raam, een deur, of iets anders wat er toe bijdraagt dat je een foto van binnen naar buiten krijgt.
Lees meer

In de Stijl van

8 December 2022
Maak 1 tot maximaal 3 foto’s in de stijl van één van jouw fotografische ‘helden’. Kies daarbij één fotograaf die bij jouw thema’s past.
Lees meer