Dirk

Opdracht Home

11 April 2024

Deze lange termijnopdracht is geïnspireerd op project “HOME” uit 2018 waarin een zestiental Magnum fotografen de vrije hand kregen om hun “ Thuis” fotografisch uit te beelden. Deze opdracht speelt hier op in:


Maak een serie van maximaal vijf foto’s waarin jij je gevoel van “thuis”zijn vastlegt.

“ Thuis wordt niet alleen gedefinieerd als een ruimte voor fysiek leven. Het omvat verschillende andere associaties die emotioneel, biologisch, cultureel en maatschappelijk zijn”. (Bron Magnum Home-project).

De serie dient de kijker mee te nemen, een inkijkje te geven in het gevoel van thuis zijn. De serie dient een eenduidige sfeer bij de kijker te realiseren. Blijheid, tederheid, melancholie etc. Elke fotograaf heeft daarbij de creativiteit om zijn of haar gevoel van thuis uit te beelden. Dit kunnen dierbare portretten zijn, een omgeving waarin jij je thuis voelt, een situatie, je passie/hobby of een combinatie van dit alles.

In deze open opdracht ben je vrij om het thema “thuis” verder te verkennen en te verwerken in jouw eigen stijl van fotografie.. Het resultaat is een weerspiegeling van jouw persoonlijke kijk op jou “thuis”, je dierbare persoonlijke omgeving.

De opdracht

Maak een serie van maximaal vijf foto’s waarin jij de (gevoel van)” thuis-zijn” uitbeeld. Je hebt de volledige vrijheid om deze serie zo samen te stellen, zoals jij dat wilt. Kleur, zwart- wit, analoog of digitaal, vierkant of rechthoekig.


We stellen voor deze opdracht verder geen eisen aan de techniek. Beweging, (on)scherpte, zwart-wit of kleur, macro of groothoek… alles is geoorloofd om deze sprekende serie te vervaardigen.

Gebruik de komende maanden om deze serie te maken. Zorg dat de serie een logische opbouw heeft.

Aanleveren

Lever alle foto’s digitaal in:

– alle foto’s apart

– één foto waarin alle foto’s van je serie in de juiste volgorde zijn opgenomen.

We laten de foto’s dus één voor één zien, en als totaal.

De serie bespreken we via de beamer tijdens de bijeenkomst van april 2024.

Inspiratie

Als voorbeeld verwijzen we dit keer naar de YouTube video’s van het project “Home” (Klik hier voor meer info) .

Verdere inspiratie wijzen we je op de verschillende Magnum fotografen die aan dit project meedoen. Zoek je op en bekijk hun werk, en specifiek het werk uit het project Home.

Deel dit Bericht met Andere

Eerst volgende Activiteiten

Er op Uit

Foto Opdracht

 • Ultiem Buitenleven Gevoel

  6 September 2024

  De opdracht is om een serie van minimaal 3 en maximaal 5 foto's te maken die samen een verhaal vertellen over jouw ultieme buitenleven gevoel.
  Read more

Verdiepingsavond

 • Lezing van Tom Meerman

  15 Maart 2024

  Tom Meerman neemt ons mee met een presentatie over het 'Analyseren van foto's' en leer je in een paar heldere stappen fotografie te analyseren
  Read more