Sylvia

Geometrie

Photo by Pascal Meier on Unsplash

Maak een foto met geometrische vormen.

Je kunt alle denkbare vormen ruwweg verdelen in twee soorten: de geometrische en de helemaal niet geometrische vormen. Geometrische vormen zijn alle vormen, die je met behulp van passer en liniaal kunt construeren, zoals het vierkant (de rechthoek), de driehoek en de cirkel.

Geometrische vormen zijn vooral in de architectuur altijd veel toegepast en dat is heel verklaarbaar: ten eerste zijn ze goed berekenbaar en ten tweede moeten ruimtes en verdiepingen op elkaar aansluiten en dat gaat nu eenmaal het gemakkelijkst met geometrische vormen. Maar laat je niet misleiden. De architectuur heeft haar vormen weer geleend uit de natuur. 

Voorbeelden:

Geometric
geometric

https://flic.kr/p/qwPWtxhttps://flic.kr/p/ecWuyV

Deel dit Bericht met Andere

Eerst volgende Activiteiten

Er op Uit

 • Utrecht Pride 2023

  3 Juni 2023

  De Utrecht Pride zal ook dit jaar bezocht worden door de fotoclub waarbij er van alles te fotograferen is zoals de boten parade, portretten of straatfotografie.
  Lees verder

Foto Opdracht

 • Camera Movement

  5 oktober 2023

  Waar we normaal gesproken focussen op een scherpe foto, gaan we voor deze opdracht creatief aan de slag. Door opzettelijk je camera te bewegen.
  Lees verder

Verdiepingsavond

 • Lezing Bas Meelker

  3 November2023

  Bas Meelker is een in binnen- en buitenland gevierde landschapsfotograaf en een bekende naam bij veel leden van onze club.
  Lees verder