Tineke

Stilleven

Zoals eerder aangekondigd gaan we aan de slag met een foto-opdracht in het verlengde van de lezing door Hester Blankestijn van afgelopen vrijdag. Tijdens de clubavond van 31 maart zal zij met ons de inzendingen bespreken. 

Het is de bedoeling dat we de foto’s meenemen zoals gebruikelijk bij de foto-opdrachten en daarnaast van tevoren digitaal insturen naar foto@fclr.nl. Dit laatste om de foto’s ook centraal te kunnen bespreken met behulp van de beamer.

Hierbij de tekst van de opdracht zoals Hester die aangeleverd heeft:

Stilleven opdracht:

Maak een stilleven met minimaal 3 objecten en een interessante onder- en achtergrond.
De objecten moeten op een of andere manier een samenhang hebben (denk bij samenhang aan thema, vorm, herkomst, sfeer etc).
Zorg dat het geheel mooi in balans is wat betreft kleur; het beperken van de hoeveelheid kleuren helpt hierbij.
Het licht (en schaduw) is een belangrijk element om te laten zien wat er belangrijk is in je stilleven, probeer dit zo goed mogelijk in te zetten.

Deel dit Bericht met Andere

Eerst volgende Activiteiten

Er op Uit

 • Utrecht Pride 2023

  3 Juni 2023

  De Utrecht Pride zal ook dit jaar bezocht worden door de fotoclub waarbij er van alles te fotograferen is zoals de boten parade, portretten of straatfotografie.
  Lees verder

Foto Opdracht

 • Camera Movement

  5 oktober 2023

  Waar we normaal gesproken focussen op een scherpe foto, gaan we voor deze opdracht creatief aan de slag. Door opzettelijk je camera te bewegen.
  Lees verder

Verdiepingsavond

 • Lezing Bas Meelker

  3 November2023

  Bas Meelker is een in binnen- en buitenland gevierde landschapsfotograaf en een bekende naam bij veel leden van onze club.
  Lees verder