Lezing Bas Meelker

Bas Meelker (1972) is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Groningen. Hij voelt zich erg verbonden met het noorden van Nederland, waar hij opgroeide en nog altijd woont. In dit vlakke, open landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie.

Met een achtergrond in internet marketing en sales en een succesvol eigen bedrijf in het ontwerpen van internetsites, leek een geslaagde toekomst in het zakenleven in het verschiet te liggen. 

EEN NIEUW BEGIN

Maar in 2002 nam zijn carrière een onverwachte wending toen hij voor het eerst in aanraking kwam met fotografie. Door fotografie vond Bas een manier om zijn persoonlijke passie en visie over natuurlijk licht en landschappen te communiceren. 

Hij vestigde zich al snel als een succesvolle natuur- en landschapsfotograaf. In 2007 liet hij het bedrijfsleven achter zich om zich volledig op landschapsfotografie te richten.

Tegenwoordig wordt Bas alom erkend als één van de meest toonaangevende Nederlandse landschapsfotografen. Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact. Kenmerkend voor zijn stijl is “minder is meer”, intense kleuren en krachtige composities.

Wil je graag de lezing van Bas Meelker bijwonen?

De lezing is ook toegankelijk voor externe belangstellenden tegen een bijdrage in de kosten van slechts 12,50 euro. Om zeker te zijn van een plekje, vragen wij je vriendelijk om je van tevoren aan te melden via het e-mailadres info@fclr.nl en het entreegeld van 12,50 euro te voldoen. Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen bij deze boeiende lezing.”

Deel dit Bericht met Andere

Eerst volgende Activiteiten

Er op Uit

 • NDSM Werf Amsterdam

  19 November 2023

  Het NDSM-terrein in Amsterdam, voorheen Europa’s grootste scheepswerf, tegenwoordig een plek waar rauw industrieterrein moderne architectuur ontmoet.
  Lees verder

Foto Opdracht

 • Dubbelopname

  15 December 2023

  Maak een sprekende foto, (de foto vertelt het verhaal) naar keuze waarbij je gebruik maakt van een dubbele opname en het thema is vrij te bepalen.
  Lees verder

Verdiepingsavond

 • Lezing Bas Meelker

  3 November2023

  Bas Meelker is een in binnen- en buitenland gevierde landschapsfotograaf en een bekende naam bij veel leden van onze club.
  Lees verder