NDSM Werf Amsterdam

Het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord; voorheen Europa’s grootste scheepswerf, tegenwoordig een plek waar rauw industrieterrein moderne architectuur ontmoet. De NDSM-werf is altijd een plek voor makers geweest en deze creativiteit is nog steeds aanwezig. Het is de rauwheid, de vrijplaats en de charmante verstedelijking binnen Amsterdam die ertoe leidde hier een graffiti en street art museum te openen. Nergens anders in Amsterdam vind je zo’n mengelmoes aan creativiteit. Ook street art en graffiti zijn hierin sterk vertegenwoordigd. Zo staat de buitenkant van ons museum bekend als de grootste hall of fame – een plek waar openbaar painten gedoogd wordt – van Amsterdam.

Geïnspireerd door het gebied en de street art en graffiti die hier te vinden is opende een van de meest unieke musea in Amsterdam op 9 oktober 2020 zijn deuren. Door street art naar binnen te halen laten we zien hoe legitiem deze kunstvorm is en geven we de verschillende stijlen binnen de kunststroming een uniek podium onder één dak. Het is ons doel een bijdrage te leveren aan het bewustzijn omtrent street art en graffiti. Laat je tijdens je bezoek aan STRAAT zowel binnen als buiten inspireren door deze bijzondere kunstvorm.

Deel dit Bericht met Andere

Eerst volgende Activiteiten

Er op Uit

 • NDSM Werf Amsterdam

  19 November 2023

  Het NDSM-terrein in Amsterdam, voorheen Europa’s grootste scheepswerf, tegenwoordig een plek waar rauw industrieterrein moderne architectuur ontmoet.
  Lees verder

Foto Opdracht

 • Dubbelopname

  15 December 2023

  Maak een sprekende foto, (de foto vertelt het verhaal) naar keuze waarbij je gebruik maakt van een dubbele opname en het thema is vrij te bepalen.
  Lees verder

Verdiepingsavond

 • Lezing Bas Meelker

  3 November2023

  Bas Meelker is een in binnen- en buitenland gevierde landschapsfotograaf en een bekende naam bij veel leden van onze club.
  Lees verder